Ervaringen

Ik heb het laatste jaar het voorrecht gehad om met Henk de Graaf te kunnen werken. In tegenstelling tot eerdere behandelingen waar ik me slechts een afspraak voelde om af te werken, bood Henk een uitzonderlijk persoonlijke en ondersteunende omgeving.

Henk's aanpak liet me gezien en gehoord voelen, waardoor ik me comfortabel voelde om mijn gedachten en emoties met hem te delen. Naast dat dit een fijne ervaring was, hebben we hierdoor ook een stuk sneller de problematiek aan kunnen pakken.

Ik waardeer Henks toewijding om een relatie te creëren die verder gaat dan de routinematige sessies. Als je op zoek bent naar een therapeut die echt investeert in jouw welzijn en je het gevoel geeft dat je waardevol bent, beveel ik Henk van harte aan.

Dank je wel Henk.

Op zoek naar meer verdieping tijdens onze gezinsdag, kwam ik uit bij de creatieve therapie van Petra. Niet dat ik vond dat we therapie nodig hadden, maar wel elkaar écht ontmoeten en luisteren naar elkaar. En dat is écht gelukt!
Samen met Henk, en creatief bezig zijn met Petra, hadden we een hele mooie morgen. Die ook doorgaat wanneer we elkaar ontmoeten in de gesprekken als gezin.

Creatieve gezinstherapie

Gesprekstherapie gehad bij zowel Henk als Petra. Ik begon bij Henk, die me liet inzien wat de oorzaak was van de dingen waar ik tegen aanliep, als aanvulling daarop ben ik ook naar Petra geweest, op die manier kon ik mijn gevoel en emoties uiten door middel van de creatieve therapie in de vorm van schilderen en tekenen. Ik heb het als erg waardevol ervaren omdat ik hierbij mezelf meer bewust werd van mijn emoties en dit ook voor me zag in wat ik op dat moment tekende of schilderde.
Zowel Henk als Petra hebben me goed geholpen om mezelf beter te begrijpen. Inmiddels heb ik genoeg handvatten gekregen om hier zelfstandig mezelf verder in te ontwikkelen en ben ik erg dankbaar voor de gesprekken die ik heb gehad.

Ik was op zoek naar persoonlijke coaching en er werd me geadviseerd eens contact met Henk op te nemen. Henk reageerde zeer snel op mijn verzoek en in no time zat ik “op de bank”. Vanaf het begin ervaarde ik de gesprekken als zeer prettig. Henk is professioneel en neemt de klant erg serieus, maar benaderd “het probleem” wel met de nodige nuchterheid en luchtigheid. Ik heb dat als zeer prettig ervaren. Henk breekt niet af, maar bouwt op. Tijdens de sessies krijg je zoveel bouwmaterialen mee, dat je daarna zelf verder kan bouwen.
De gesprekken waren een verrijking voor mijn persoonlijke leven. Dankzij Henk sta ik er weer gekleurd op!

Begin februari maakten we kennis met Henk. We leefden toen enorm langs elkaar heen en zagen het zelfs allebei niet gelijk goedkomen. Henk luisterde naar ons verhaal en merkte al snel dat mijn man zijn gevoel niet goed kon voelen/verwoorden. Zelf ben ik erg gevoelig en daardoor was communicatie vaak lastig. Door een aantal gesprekken samen en apart hebben we beiden enorme stappen gemaakt. Mijn man weet nu niet alleen zijn gevoel kenbaar te maken maar onze communicatie is er ook enorm op vooruit gegaan. En het belangrijkste: we zijn nog samen. Ik weet niet of dat zonder Henk nog zo was geweest.

We sluiten het af, het is rond, alle losse eindjes hebben hun plek gevonden. Ik kan mijn leven weer aan!
Bijna een jaar geleden dacht ik niet dat het weer zou komen: met plezier leven, houden van mijn geliefden, verbinding voelen met mensen om me heen, God als onnoembaar aanwezig in mijn leven ervaren. Ik wilde door op wilskracht, omdat het moet, flinke meid zijn, niet zeuren. Maar ik wilde ook zo graag het bijltje er bij neer gooien.
Alleen zijn, rust aan mijn hoofd, dat was wat ik dacht nodig te hebben. Er was geen ruimte voor mensen, geen ruimte voor mijn kinderen, geen ruimte voor familie.
Henk heeft met mij mijn geschiedenis een plek gegeven. Mijn jeugd, mijn verhaal, het verhaal van de generaties, de onmacht, de onwil, het verdriet, de boosheid, de rouw, de teleurstelling. Hij luisterde, bemoedigde, zocht mijn behoefte, gaf de erkenning die ik nodig had, vroeg door als dat nodig was, was stil als dat beter was.
We lachten, er was humor, er was pijn, verwarring en ook zorg. Wat heb jij nodig, daarnaar zijn we op zoek gegaan, en de oprechte zorg die Henk daarbij liet zien heeft mij geholpen. Henk gaf mij ruimte en vertrouwen om weer vertrouwen in mijn eigen kunnen te krijgen. Ik vond het mooi om door Henk in de gelegenheid gesteld te worden om mijn weg weer te durven lopen.
Fijn om ook met een schilderij te werken. Ik leerde weer te luisteren naar het kind in mij, en raakte gelukkig de eeuwig corrigerende ouder kwijt. Ik leerde erdoor te voelen wat ik voel en daar van te genieten. Ik ben weer blij.

Tijdens een moeilijke periode in m’n leven, was Henk voor mij een richtingaanwijzer. Hij liet me elke keer de juiste kant op kijken, wanneer ik het zelf niet zag. Doordat Henk betrokkenheid en betrouwbaarheid uitstraalde was hij heel veilig voor me. Zo kon ik emoties tonen en praten over mijn gevoelens. We hebben ook vaak gelachen. Humor door de gesprekken heen zorgde ervoor dat het allemaal wat ‘luchtiger’ werd. Kortom, het was goed om een tijdje samen op te trekken en handvatten te krijgen om weer verder te gaan.